Steenworp Bedrijfspanden Informatie Systeem (BIS)

Steenworp Vestigingsadviseurs Haaglanden adviseert en begeleidt (startende) bedrijven bij het vinden van passende bedrijfshuisvesting in de regio Haaglanden.

In ons BIS kunt u door middel van het invoeren van zoekcriteria een selectie maken van hetgeen u zoekt.

De resultaten kunt u bekijken via de lijst-  of kaartweergave. Zodra u doorklikt op een individueel object, treft u de detailgegevens van het object aan en de contactgegevens van de betreffende makelaar of contactpersoon.

Het is ook mogelijk om uw zoekcriteria op te slaan in een zoekopdracht. U ontvangt bij een toekomstige match dan automatisch een email met meer informatie over de nieuw aangeboden objecten die voldoen aan uw criteria.

Mocht u vragen hebben of geholpen willen worden door een vestigingsadviseur neem dan contact met ons op door een email te sturen aan Info@steenworp.nl of te bellen met 070-3141516.

26712

Steenworp-ID
26712
Op de markt sinds
Straat
Javastraat
Nummer
26
Postcode
2585AN
Stadsdeel
Centrum (Den Haag)
Vestigingsplaats
Den Haag

of

Kantoor (Hoofdbestemming)

Beschikbare oppervlakte
1.343 m²
Deelverhuur
Nee
Bedrijfsverzamelgebouw
Nee
Bereikbaarheid
Hoge OV-eisen, Autosnelweg binnen 2 km
Prijs per m²
€ 186 per jaar
Totaalprijs
€ 250.000 per jaar
Servicekosten type
Niet van toepassing
Verkoopprijs
€ 5.300.000
Verkooptype
Kosten Koper
Huur- / koopprijs inclusief parkeerplaats
Ja
Parkeerplaatsen
20
Aanbieders
COG Makelaars
mail: info@cogmakelaars.nl
tel: 070-3066050
Martijn de Lange Bedrijfsmakelaars
mail: info@delangemakelaars.nl
tel: 070-3230551
Opmerkingen

Op één van de meest aansprekende locaties van Den Haag gelegen prachtig Stadspaleis. ‘Het oude Stadhuis’ aan de Javastraat werd in 1862 gebouwd als stadspaleis door Jan Willem Arnold, een zeer rijk man met uitgestrekte bezittingen in Nederlands-Indië. De huidige monumentale voordeur was de entree voor de koetsen en gaf toegang tot de twee koetshuizen die zich achter het pand bevonden. Het rijke interieur is geheel gerestaureerd en dateert uit 1902 naar ontwerp van H.A. de Reus.
In 1910 verkocht de toenmalige eigenaar W. graaf van Rechteren Limpurg het huis aan de gemeente Den Haag. Het stadhuis aan de Groenmarkt was te klein geworden. De gemeenteraad heeft van 1912 tot 1972 in het raadsgebouw aan de Javastraat vergaderd. Het gebouw is vele jaren gebruikt als trouwlocatie; onder meer zijn hier enkele koninklijke huwelijken gesloten: van Koningin Juliana met prins Bernard, van prinses Margriet met Pieter van Vollenhove (1967), en van prins Constantijn met Laurentien Brinkhorst (2001).
Bestemming: kantoor en/of wonen
Rijksmonument.
Indeling (Globaal):
Souterrain:
Bijzonder ruim souterrain met meerdere ruime kamers zowel aan de voor- als achterzijde en twee toegangen naar de zonnige achtertuin / parkeerplaats. Ruime achtertuin welke ook als parkeerplaats ingericht zou kunnen worden. Tevens 6 parkeerplaatsen direct achter het pand aan de B. Marijnenlaan.
Bel-etage:
Monumentale entree, ruime hal, trap naar schitterende bel-etage, grote monumentale hal met houten lambrisering, 7 ruime kamers met gerestaureerde originele geornamenteerde plafonds, aan de voorzijde schitterend uitzicht richting Plein 1813, meerdere wc's, fraaie serre aan de achterzijde met zicht op de tuin, toegang naar de riante ommuurde stadstuin vanuit serre.
1e verdieping
Monumentale bordestrap naar de eerste verdieping, riante overloop, voormalige monumentale Raadszaal over de volledige breedte, openslaande deuren naar zonnig balkon aan de voorzijde met prachtig uitzicht over Alexanderstraat en Plein 1813, 2 kamers, meerdere wc's.
Kapverdieping:
Enorme bergzolder met meerdere ruimtes, cv installatie en airco.
Souterrain: 343 m²
Begane grond: 334 m²
1e verdieping: 374 m²
2e verdieping: 292 m²
Het object beschikt over 20 parkeerplaatsen op het af te sluiten eigen parkeerterrein. Tevens voldoende parkeergelegenheid aan de openbare weg middels betaald parkeren.
Oplevering in huidige staat, inclusief:
- CV-gasinstallatie
- systeemplafonds met geïntegreerde verlichtingsarmaturen
- brandslanghaspels
- poederblussers
- buitenzonwering
- brandmeldinstallatie
Huurtermijn in nader overleg.
Huurprijs op aanvraag.

Google Maps statische kaart