Steenworp Bedrijfspanden Informatie Systeem (BIS)

Steenworp Vestigingsadviseurs Haaglanden adviseert en begeleidt (startende) bedrijven bij het vinden van passende bedrijfshuisvesting in de regio Haaglanden.

In ons BIS kunt u door middel van het invoeren van zoekcriteria een selectie maken van hetgeen u zoekt.

De resultaten kunt u bekijken via de lijst-  of kaartweergave. Zodra u doorklikt op een individueel object, treft u de detailgegevens van het object aan en de contactgegevens van de betreffende makelaar of contactpersoon.

Het is ook mogelijk om uw zoekcriteria op te slaan in een zoekopdracht. U ontvangt bij een toekomstige match dan automatisch een email met meer informatie over de nieuw aangeboden objecten die voldoen aan uw criteria.

Mocht u vragen hebben of geholpen willen worden door een vestigingsadviseur neem dan contact met ons op door een email te sturen aan Info@steenworp.nl of te bellen met 070-3141516.

30995

Steenworp-ID
30995
Op de markt sinds
Straat
Dunne Bierkade
Nummer
3
Toevoeging
- 3A, 3G
Naam object / bouwdeel
Restaurant Basaal
Postcode
2512BC
Stadsdeel
Centrum (Den Haag)
Vestigingsplaats
Den Haag

of

Horeca (Hoofdbestemming)

Beschikbare oppervlakte
97 m²
Deelverhuur
Nee

en

Woonhuis

Beschikbare oppervlakte
115 m²
Deelverhuur
Nee
Bedrijfsverzamelgebouw
Nee
Bereikbaarheid
Hoge OV-eisen, Autosnelweg binnen 2 km
Servicekosten type
Niet van toepassing
Verkoopprijs
€ 725.000
Verkooptype
Kosten Koper
Huur- / koopprijs inclusief parkeerplaats
Nee
Aanbieders
Reibestein en Partners Bedrijfshuisvesting
mail: onno@reibestein.nl
tel: 070-3319799
Opmerkingen

Ter overname aangeboden: Restaurant Basaal is gevestigd aan de Avenue Culinair van Den Haag. Dit restaurant is al meer dan 20 jaar gevestigd aan de Dunne Bierkade te Den Haag en staat onder de bezielende leiding van Bas Oonk. Het restaurant met 36 tot 40 zitplaatsen binnen en tot maximaal 50 zitplaatsen op het terras aan de kade, is erkent en geprezen. Zo is Basaal lid van Euro Toques, een club restaurants waarbij het gebruik van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoensgebonden producten centraal staat volgens de Code van Eer van Euro Toques. Ook voor 2020 beloont de Michelin gids de inspanningen en constante kwaliteit met een BiB Gourmand. “Bib” de afkorting is van Bibendum, het Michelinmannetje, dit is het onderscheidingsteken voor ‘een eetgelegenheid die een prima maaltijd serveert (3 gangen keuzemenu van maximaal € 39,- exclusief dranken)’. Bas Oonk woont zelf rechtsboven de zaak en heeft aangegeven een nieuwe uitdaging te willen aangaan en ook zelf te gaan verhuizen. Derhalve worden zowel de exploitatie van restaurant Basaal als het vastgoed (restaurant + bovenwoning boven rechterdeel) in zijn geheel voor verkoop aangeboden.
Openingstijden:
maandag: gesloten;
dinsdag: vanaf 18:00 uur;
woensdag: vanaf 16:00 uur;
donderdag: vanaf 16:00 uur;
vrijdag: vanaf 16:00 uur;
zaterdag: vanaf 13:00 uur;
zondag : gesloten.
De huidige exploitant opent op aanvraag voor lunch zijn restaurant op dagen die normaal gesloten zijn. Er is zeker nog voor opvolgende exploitanten uitbreiding van de exploitatie denkbaar.
Indeling:
begane grond (3 en 3g): 97 m² horeca-ruimte
1e verdieping (3a): 44 m² woonruimte
2e verdieping (3a): 44 m² woonruimte
3e verdieping (3a): 27 m² woonruimte
Buitenruimten:
dakterras 13 m²
balkon 14 m²
Voor de horecagelegenheid ligt aan de gevel een terras ter grootte van ongeveer 28 m², rekening houdend met de normale doorgang voor de rolstoelgebruikers. Aan de Kade zelf is een terras gesitueerd over de volle breedte van de exploitatie, totaal groot 42 m². Voor deze terrasruimte op openbaar terrein zijn jaarlijks precariorechten verschuldigd (€ 600,- per jaar).
Dunne Bierkade 3-3a valt onder werking van de wetgeving omtrent Rijksbeschermde stadsgezichten en Gemeentelijke monumenten en is gebouwd in 1875. Het appartementsrecht Dunne Bierkade 3g (op de begane grond) is een onderdeel van een gebouw (3g- 3h) dat in 2005 na een brand geheel opnieuw is opgetrokken en hier is uitsluitend de werking van de wetgeving omtrent Rijksbeschermde stadsgezichten van toepassing. In verband met de monumentale status van de Dunne Bierkade 3-3a, is het pand vrijgesteld van energielabel. Voor Dunne Bierkade 3g zal verkoper zorgdragen voor een energielabel.
Zakelijke lasten 2020:
WOZ waarde 2020 € 520.000,-
Onroerende zaak belasting eigenaar € 1.358,24
Rioolrecht € 148,85
Afvalheffing € 297,60
Omzetindicatie: op aanvraag
Overnamesom voor goodwill en inventaris: € 100.000,- (deze komt nog boven op de koopprijs van het pand).

Google Maps statische kaart